top of page
  • Forfatterens bildeMaja Finnes Sollid

Pauserommet - og en 15 minutters yogaøkt


Også i dag har jeg levert og hentet datteren min i barnehagen, og ammet, trillet, bysset og skiftet på sønnen min. Også i dag har jeg handlet og laget næringsrik mat til barn og samboer. Også i dag har jeg gitt barna mine lek, omsorg og kjærlighet, og fått dem rene og mette i seng. Også ikveld er jeg fullstendig utladet. Også ikveld kjennes det ut som det eneste alternativet er å utsette yogaøkten, gåturen eller treningen jeg planla tidligere i dag, da jeg fremdeles hadde overskudd på lager. Også ikveld kjennes alle andre aktiviteter enn total kollaps på sofaen uoppnåelig. Føler du det av og til slik?


Men det er akkurat ikveld jeg trenger den yogaøkten, gåturen eller knebøyene aller mest. Akkurat i kveld er behovet for å være tilstede i egen kropp størst. Fysisk aktivitet, og jeg vil påstå yoga spesielt, evner å jorde oss i egen kropp og i øyeblikket. Gjennom fokus på pust og bevegelse kan vi legge hverdagsmas, stress og bekymringer til side, og trykke på pause-knappen en stakket stund. Er det ikke det vi alle leter etter, den lille pausen - det rommet til å bare være?


I en hektisk hverdag,og kanskje spesielt dersom du har små barn, kan det virke som du er nektet adgang til dette pauserommet, og at du er dømt til en hvileløs tilværelse av jobb, matlaging, klesvask, snørrete barneneser og bleieskift. Men faktisk så bærer vi vår egen nøkkel til pauserommet - vårt eget verktøy for selvhjelp og rekreasjon. Det kan være så enkelt og så vanskelig som en liten treningsøkt. Ofte er det ikke så mye som skal til for å få ryddet litt opp i topplokket, for å skape litt mer overskudd og få senket skuldrene litt bort fra ørene. Treningsøkten trenger ikke være tung, hard og langvarig for å skape den pausen, det rommet, vi trenger for å føle oss bedre.


Trenger du en pause fra hverdagens tjas og mas? Jeg inviterer deg inn på pauserommet med denne 15-minutters yogaøkten, jeg håper den kan gjøre deg godt.


Ta vare på deg selv, det er du verdt!


Maja


61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page